
Нові заклади у Харкові
Протягом останніх місяців гастро-життя у Харкові було активним: івенти для робітників HoReCa, винні вечері в різноманітних форматах, а ще відкриття нових закладів – про останні тобі сьогодні і розкажемо.
Сніг на голову
📱095 316 8737
🔗https://www.instagram.com/snignagolovu/
дешевше
Довгоочікуваний заклад, де кожен може бути собою: “білявкою з ластовинням, брюнеткою із брекетами та хлопцем із хлопцем”. В невеликому меню шеф Олександр Білодід та команда кухарів, серед яких є люди з інвалідністю, пропонують широкий спектр смаків: від домашнього пюре до вишуканих устриць та від хліба з маслом до пасти зі страуса.
Pakufuda
📱063 423 45 46
🔗https://www.instagram.com/pakufuda/
Нова кав’ярня закохує в себе з першого погляду на цегляну стіну з полицями, що до самої стелі заповнені настільними іграми. Їх можна взяти напрокат для компанії або просто наодинці з собою насолодитися цікавинками типу кави по-в’єтнамськи з португальскими паштейшами.
Кофейный Бар Черный
📱066 496 48 44
🔗https://www.instagram.com/tvoy.cherniy/
В щойно відкритому закладі поєднують любов до альтернативної кави та до вишуканих коктейлів. А ще тут вже можна смачно поснідати та зробити красиві фото в чорно-неоновому інтер’єрі.
Half an Hour
📱066 012 75 00
🔗https://www.instagram.com/halfanhour.coffee/
Перша повноцінна кав’ярня в цьому куточку центра пропонує купу видів альтернативи на різноманітному зерні, пару видів тостів, декілька десертів та власний мерч на кавову тематику. А ще обіцяє бути friendly до відвідувачів із домашніми тваринами та коворкерів з ноутбуками.
Pitaco
📱050 587 13 18
🔗https://www.instagram.com/pitaco_gastro.bar/
Закладів для обіду в районі, де розташована більшість it-компаній міста, не буває багато. В меню Pitaco можна знайти десяток піт та вафлі, класичні сніданки та некласичний винний борщ, а ще “пітюню з чорною ікрою по-харківські”.
Mushlya Cafe
📱050 050 50 04
🔗https://www.instagram.com/mushlya.cafe/
Наступним закладом з сім’ї ресторанів Дмитра Борисова, що з’явився в Харкові, стало Mushlya Cafe, відоме своїми демократичними цінами на морепродукти. Та після зниження ажіотажу тут вже можна спокійно оцінити половинку лобстера за 198 грн або кав’яр бар з цінами від 49 грн.
Мне бы рыбы
📱098 700 01 99
🔗https://www.instagram.com/mnebyribky/
А цей заклад входить до сім’ї давно відомого “Мне бы мяса” і тут, як і у старшого брата, вечеря без попередньої броні стає справжнім квестом. Ціни зовсім не такі демократичні, але в меню є і рідніші оселедець з картоплею та смажені чорноморські бички.
Sandy bar
🔗https://www.instagram.com/sandy.bar_/
Багато закладів побувало в цьому приміщенні, але теперь тут випікають смачні круасани – класичний, мигдальний, шоколадний та сезонний (наприклад, з манго та обліпихою). А з лютого їх можна смакувати не лише з кавою, але й з алкогольними напоями. Як тобі такий план на вечір?