image

Французька кухня в Харкові

Де скуштувати найсмачніше фондю? Де правильно готують фуа-гра та подають тартар? І, нарешті, до якого ресторану запросити на побачення, коли дуже хочеться хоча б на один вечір опинитися в Парижі? На ці завжди актуальні питання відповідаємо сьогодні.

Paris

📍вул. Ярослава Мудрого, 3032

-15%
З додатком
дешевше

Перша думка, яка приходить до харків’янина, коли йдеться про французьку кухню, – це Paris. Ресторан, до якого дехто ходив ще дитиною за “петі панами”, потім бронював столик на романтичні побачення, а тепер вже і сам приходить зі своїми дітьми на сімейні свята. Нам особливо подобається останній поверх, який має вже не нуарну атмосферу, а більш схожий на світлу паризьку оранжері.

Стыдно Быть Несчастливым

📍вул. Квітки-Основ’яненка, 15

-15%
З додатком
дешевше

Одне з відкриттів року від тієї ж “паризької” сім’ї пропонує гостям не менш цікаві перші страви типу креветкового супу або марсельської юшки, а ще багато видів пирогів та еклери з алое на десерт. А ще тут завжди будуть раді домашнім тваринам.

La Brasserie Amelie

📍вул. Академіка Павлова, 44Б (ТРЦ Французький бульвар)

-15%
З додатком
дешевше

Чудовий спосіб продовжити побачення після походу у кіно у Французькому бульварі – завітати у брасері на першому поверсі. Тут непоганий вибір фондю – цілих 8 видів – в тому числі й Пату зі шматочками індички та краплею бренді, а також швейцарське з креветками у сирно-часниковому соусі.

Amelie

📍вул. Садова, 4

Ще одна Амелі живе не на Монмартрі, а в готелі Reikarz. На сніданок млинці тут ніхто не пече, але на романтичну вечерю шеф-кухар Жан-Луї Дюжер пропонує цибулевий суп, гратен дю Баррі, террін з лососем і багато інших французьких страв. А після тарт татену на десерт можна вже подумати, що зараз вийдеш не на вулицю Садову, а десь в парі кварталів від Сакре-Кер.

Familia

📍вул. Скрипника, 14А

І хоча ресторан знаходиться в одній будівлі с німецьким консульством, але кухня тут французька – мідії de Bouchot, три види тартару, а ще дуже насичене і трохи терпке фондю, яке хочеться смакувати до пізнього вечора. А ще чекати на теплі дні, щоб знову посидіти на затишному літньому майданчику.

InVino Rest

📍вул. Каразіна, 6

Ще один претендент на найкраще місце для побачення – ресторан від мережі винних магазинів InVino. Страв французької кухні тут теж достатньо, і шеф навіть пропонує окремий сет “Париж” за 750 грн, до якого входять антре, гаряче, сир, десерт та келих вина на вибір. Серед інших цікавих пропозицій – устриці по 50 грн щочетверга.

Le Komora

📍вул. Кооперативна, 68

Розмова про фондю в Харкові не буде повноцінною без цього ресторану. Він позиціює себе, як затишний заміський будинок у Швейцарії з власною коморою, де зберігаються цінні продукти – вино та сир. Звичайні страви типу салату нісуаз та курячого пате тут теж є, але головна фішка закладу – це фондю і раклети. Скуштуйте останній з сиру Raclette Suisse та картоплею, замовте пляшку ельзаського вина та насолоджуйтесь ідеальним поєднанням смаків.

Також читайте

5 речей, які треба зробити до кінця літа

Це було незвичайне літо, коли ми майже не мали вибору щодо місця для відпустки, але завдяки цьому знайшли багато чудових куточків в рідному місті та навколо нього. Якщо ви ще не були на будь-якій з локацій з нашого списку, не втрачайте часу – на нас ще чекають теплі дні. №1. Зустріти схід сонця на Зміївських кручах 📍Геолокація Можливо, ви там і були колись, але чи бачили ви це чудове місце, вкрите ранковим туманом?

Подорожі

Круасани та паштейші: де шукати смачну випічку

Ще пару років тому ми лише мріяли про масляні пальці після справжніх круасанів в Харкові, а зараз можемо смакувати як класичну французьку випічку, так і більш цікаві смаколики. Ми підібрали декілька найсмачніших булочок, які зараз можна скуштувати в різних закладах міста. Pakufuda 📍пр. Незалежності, 1 🔗https://instagram.com/pakufuda/ Світ повинен знати про пекарню Pouhque, яка співпрацює з ігровим кафе Pakufuda та наразі є головним постачальником вуглеводного щастя в місті. Особливої уваги заслуговують шведські булочки з корицею, веганські булочки з фісташками, равлики з заварним кремом та, звичайно ж, м’якенькі круасани.

Ресторації