
Французька кухня в Харкові
Де скуштувати найсмачніше фондю? Де правильно готують фуа-гра та подають тартар? І, нарешті, до якого ресторану запросити на побачення, коли дуже хочеться хоча б на один вечір опинитися в Парижі? На ці завжди актуальні питання відповідаємо сьогодні.
Paris
дешевше
Перша думка, яка приходить до харків’янина, коли йдеться про французьку кухню, – це Paris. Ресторан, до якого дехто ходив ще дитиною за “петі панами”, потім бронював столик на романтичні побачення, а тепер вже і сам приходить зі своїми дітьми на сімейні свята. Нам особливо подобається останній поверх, який має вже не нуарну атмосферу, а більш схожий на світлу паризьку оранжері.
Стыдно Быть Несчастливым
дешевше
Одне з відкриттів року від тієї ж “паризької” сім’ї пропонує гостям не менш цікаві перші страви типу креветкового супу або марсельської юшки, а ще багато видів пирогів та еклери з алое на десерт. А ще тут завжди будуть раді домашнім тваринам.
La Brasserie Amelie
📍вул. Академіка Павлова, 44Б (ТРЦ Французький бульвар)
дешевше
Чудовий спосіб продовжити побачення після походу у кіно у Французькому бульварі – завітати у брасері на першому поверсі. Тут непоганий вибір фондю – цілих 8 видів – в тому числі й Пату зі шматочками індички та краплею бренді, а також швейцарське з креветками у сирно-часниковому соусі.
Amelie
Ще одна Амелі живе не на Монмартрі, а в готелі Reikarz. На сніданок млинці тут ніхто не пече, але на романтичну вечерю шеф-кухар Жан-Луї Дюжер пропонує цибулевий суп, гратен дю Баррі, террін з лососем і багато інших французьких страв. А після тарт татену на десерт можна вже подумати, що зараз вийдеш не на вулицю Садову, а десь в парі кварталів від Сакре-Кер.
Familia
І хоча ресторан знаходиться в одній будівлі с німецьким консульством, але кухня тут французька – мідії de Bouchot, три види тартару, а ще дуже насичене і трохи терпке фондю, яке хочеться смакувати до пізнього вечора. А ще чекати на теплі дні, щоб знову посидіти на затишному літньому майданчику.
InVino Rest
Ще один претендент на найкраще місце для побачення – ресторан від мережі винних магазинів InVino. Страв французької кухні тут теж достатньо, і шеф навіть пропонує окремий сет “Париж” за 750 грн, до якого входять антре, гаряче, сир, десерт та келих вина на вибір. Серед інших цікавих пропозицій – устриці по 50 грн щочетверга.
Le Komora
Розмова про фондю в Харкові не буде повноцінною без цього ресторану. Він позиціює себе, як затишний заміський будинок у Швейцарії з власною коморою, де зберігаються цінні продукти – вино та сир. Звичайні страви типу салату нісуаз та курячого пате тут теж є, але головна фішка закладу – це фондю і раклети. Скуштуйте останній з сиру Raclette Suisse та картоплею, замовте пляшку ельзаського вина та насолоджуйтесь ідеальним поєднанням смаків.