image

Де пити крафтове пиво?

На щастя, часи в наших пабах, коли любителі пива могли обрати лише поміж світлої “Оболоні” та не менш світлого “Чернігівського”, минули. Добре крафтове пиво – це зараз не рідкість, а правило в багатьох закладах. Проте асортимент на кранах постійно змінюється, тому рекомендувати якийсь конкретний сорт було б неправильно, і сьогодні ми зосередимося саме на стилях крафту та головних хітах українських пивоварень.

Red Door Pub та Black Door Pub

📍 вул. Гоголя, 2А

📍 пров Отакара Яроша, 18г

Піонери крафтової революції, завдяки яким Харків став першою столицею крафту в Україні.

Що пити?

Традиційно ця мережа приділяє увагу різноманітності та часто пропонує варіації IPA: насиченого та ароматного крафтового пива. Спробуйте Turbo, Comet або Drunken Monkey – ці сорти увібрали саме ті якості, за які ми любимо крафт. Щодо екзотики, то нещодавно хлопці активно ставили на крани сорт Haze IPA, у смаку якого замість ялівцю і хмелю відчувається манго та інші екзотичні фрукти. Також ми рекомендуємо обирати щось міцне та різко охмелене від пивних панків BrewDog.

Heisenberg

📍 пр. Науки, 50

Самобутнє місце, зроблене за мотивами всесвіту “У всі тяжкі”. 24 крани заповнені різноманітними сортами як власного варіння від міні-пивоварні Gremlin Brew, так і провідними позиціями українського крафта.

Що пити?

Щось експериментальне від Gremlin Brew. Наприклад, маїсове пиво чича або Sour-On–Aged Sour Stout, де в смаку класичний стаут зустрічається з квітково-фруктовими нотами, які не втратили при цьому своєї традиційної щільності та насиченості.

Ципа Craft Pub

📍 вул. Сумська, 25

Ципа – це мережа пабів від локальної української пивоварні, заснованої в селі Кваси. Втім, крім фірмового однойменного пива, вони пропонують і перевірених часом представників української сцени.

Що пити?

Ципа-100 – насичений подвійний IPA. IBU в районі сотні, звідси і назва. Хмельовий удар по рецепторах в повному розумінні цього слова.

Ципа Червона. Якщо “сотка” вам занадто жорстка, то Червона – в самий раз для початку вечора. Бурштиновий відтінок, помірна гіркість, середній рівень хмелю – та отримуємо відмінний червоний ель з українським колоритом.

Ципа Чорна. Якщо любите темне пиво, то “Чорна” – це ваш вибір. Насичений стаут радикального чорного кольору, який при цьому п’ється дуже гладко, має збалансований смак і позбавлений різкої солодкості та надмірної гіркоти. Післясмак м’який, але будьте обережні – за всією цією м’якістю ховаються значні ABV – цілих 9,8%.

Ципа-220. Мабуть, вершина в лінійці українських IPA – смак насичений, як удар струмом. IBU 220, радикальна гіркота для цінителів, хороша щільність та приємний післясмак. Дивно, але п’ється воно досить м’яко, тому після нього можна рішуче йти до наступного крафтового паба!

Також читайте

5 речей, які треба зробити до кінця літа

Це було незвичайне літо, коли ми майже не мали вибору щодо місця для відпустки, але завдяки цьому знайшли багато чудових куточків в рідному місті та навколо нього. Якщо ви ще не були на будь-якій з локацій з нашого списку, не втрачайте часу – на нас ще чекають теплі дні. №1. Зустріти схід сонця на Зміївських кручах 📍Геолокація Можливо, ви там і були колись, але чи бачили ви це чудове місце, вкрите ранковим туманом?

Подорожі

Круасани та паштейші: де шукати смачну випічку

Ще пару років тому ми лише мріяли про масляні пальці після справжніх круасанів в Харкові, а зараз можемо смакувати як класичну французьку випічку, так і більш цікаві смаколики. Ми підібрали декілька найсмачніших булочок, які зараз можна скуштувати в різних закладах міста. Pakufuda 📍пр. Незалежності, 1 🔗https://instagram.com/pakufuda/ Світ повинен знати про пекарню Pouhque, яка співпрацює з ігровим кафе Pakufuda та наразі є головним постачальником вуглеводного щастя в місті. Особливої уваги заслуговують шведські булочки з корицею, веганські булочки з фісташками, равлики з заварним кремом та, звичайно ж, м’якенькі круасани.

Ресторації