image

Де пити крафтове пиво?

На щастя, часи в наших пабах, коли любителі пива могли обрати лише поміж світлої “Оболоні” та не менш світлого “Чернігівського”, минули. Добре крафтове пиво – це зараз не рідкість, а правило в багатьох закладах. Проте асортимент на кранах постійно змінюється, тому рекомендувати якийсь конкретний сорт було б неправильно, і сьогодні ми зосередимося саме на стилях крафту та головних хітах українських пивоварень.

Red Door Pub та Black Door Pub

📍 вул. Гоголя, 2А

📍 пров Отакара Яроша, 18г

Піонери крафтової революції, завдяки яким Харків став першою столицею крафту в Україні.

Що пити?

Традиційно ця мережа приділяє увагу різноманітності та часто пропонує варіації IPA: насиченого та ароматного крафтового пива. Спробуйте Turbo, Comet або Drunken Monkey – ці сорти увібрали саме ті якості, за які ми любимо крафт. Щодо екзотики, то нещодавно хлопці активно ставили на крани сорт Haze IPA, у смаку якого замість ялівцю і хмелю відчувається манго та інші екзотичні фрукти. Також ми рекомендуємо обирати щось міцне та різко охмелене від пивних панків BrewDog.

Heisenberg

📍 пр. Науки, 50

Самобутнє місце, зроблене за мотивами всесвіту “У всі тяжкі”. 24 крани заповнені різноманітними сортами як власного варіння від міні-пивоварні Gremlin Brew, так і провідними позиціями українського крафта.

Що пити?

Щось експериментальне від Gremlin Brew. Наприклад, маїсове пиво чича або Sour-On–Aged Sour Stout, де в смаку класичний стаут зустрічається з квітково-фруктовими нотами, які не втратили при цьому своєї традиційної щільності та насиченості.

Ципа Craft Pub

📍 вул. Сумська, 25

Ципа – це мережа пабів від локальної української пивоварні, заснованої в селі Кваси. Втім, крім фірмового однойменного пива, вони пропонують і перевірених часом представників української сцени.

Що пити?

Ципа-100 – насичений подвійний IPA. IBU в районі сотні, звідси і назва. Хмельовий удар по рецепторах в повному розумінні цього слова.

Ципа Червона. Якщо “сотка” вам занадто жорстка, то Червона – в самий раз для початку вечора. Бурштиновий відтінок, помірна гіркість, середній рівень хмелю – та отримуємо відмінний червоний ель з українським колоритом.

Ципа Чорна. Якщо любите темне пиво, то “Чорна” – це ваш вибір. Насичений стаут радикального чорного кольору, який при цьому п’ється дуже гладко, має збалансований смак і позбавлений різкої солодкості та надмірної гіркоти. Післясмак м’який, але будьте обережні – за всією цією м’якістю ховаються значні ABV – цілих 9,8%.

Ципа-220. Мабуть, вершина в лінійці українських IPA – смак насичений, як удар струмом. IBU 220, радикальна гіркота для цінителів, хороша щільність та приємний післясмак. Дивно, але п’ється воно досить м’яко, тому після нього можна рішуче йти до наступного крафтового паба!

Також читайте

Нова романтика: де відсвяткувати День всіх закоханих?

Гучних вечірок цього року не буде, але й просто посидіти з коханою людиною з келихом вина і підтримати заклади після локдауна – теж прекрасна ідея. Ми підібрали декілька нових і давно знайомих ресторанів із романтичною атмосферою. Osteria La Cantina 📍 вул. Сумська, 7 🔗 https://www.instagram.com/la.cantina.osteria/ Новий італійський ресторан – ідеальний вибір для Дня всіх закоханих. Приглушене світло, декілька затишних куточків та вид на неаполітанську піч, де рум’яниться ваша піца з бурратою та мортаделлою на двох – атмосфера для чудового побачення.

Ресторації

Куди полетіти з Харкова у період карантину?

Ми давно не писали про подорожі за межі України зі зрозумілих причин. Але сил сидіти вдома вже немає, кордони деяких країн відкриті, а вильоти з Харкова можливі не лише пакетним туром в Єгипет. Тому тримайте наші традиційні тревел-пропозиції з усіма необхідними посиланнями для організації самостійної подорожі. 🇹🇷 Кайсері 🎈10-15 березня (ср-пн) 💰 базовий бюджет подорожі: квитки на двох від 250 євро та від 115 євро за 5 ночей в готелі

Локації